tisdag 10 maj 2011

12 v postop

Viktnedgång i veckan: +-0 kg
Viktnedgång sen op: -9 kg
Totalt: - 18,5 kg

Det är ju rent förbaskat att man inte ska kunna passera det där 20-strecket snart! Paniken ligger på lur hela tiden. Var jag bara helt säker på att jag skulle gå ner i två år i ungefär samma fart skulle jag kunna leva lugnt. Men det är jag ju långt ifrån säker på.
Att det står still i veckan tror jag dock har sin förklaring i att jag samlar på mig en hel del vätska just nu. Det känns på både skor och ringar. Sommarvärmen gör sitt, men jag tror att kroppen fortfarande saknar mitt vätskedrivande preparat. Vad kan man ta istället? Finns det några riktigt verksamma örtteer? Eller naturpreparat i tablettform? Någon som har provat något som funkar?

Det som ändå håller humöret uppe är att det faktiskt känns på kläder att man ändå har minskat i omfång. Jag botaniserade i dotterns garderob häromkvällen och kom i klänningar som jag inte ens drömt om att trycka in mig i. Det gäller att fokusera på det istället för dessa jädra uteblivna kilo-kapningar! Det är inte konstruktivt att gå sin  motionsrunda varje dag och snurra in sig i negativa tankar. Idag ska jag tänka att jag har byggt på mig muskler!

Sen måste jag skärpa mig med vattenintaget. Det är oerhört svårt att få i sig det man måste när det är såhär varmt. Jag måste få in rutinen med en liten flaska ständigt till hands. För det kan ju också göra sitt på vätskebindning hur konstigt det än låter.