tisdag 19 april 2011

9 veckor postop

Viktnedgång i veckan: -0,7 kg
Viktnedgång sen op: -7,9 kg
Totalt: 17,4 kg

Sista vägningen innan påskhelgen! I morse hann jag fundera på om jag kommer att ha den där panikångesten när jag ställer mig på vågen efter påsk. Den man brukar ha efter storhelger och verkligheten knockar en med en rak höger i ansiktet.
Jag har inga intentioner att gå ner under den kommande veckan, men det blir intressant att se hur operationen kommer att påverka vikt och ätande under en helg som den kommande - en ätarhelg.
Däremot  kommer jag att åka söderut till dottern och sen vidare till släktingar så jag räknar med en hel del promenerande under vistelsen. Det kanske jämnar ut den förutspådda påsk-viktskurvan?

Igår hade jag besök av väninnan som också opererat sig. Hon mår fortfarande utmärkt och det var kul att sitta i solen och utbyta erfarenheter. Det är ändå så att det ger mer med någon som har samma erfarenheter som en själv.
Dessutom gäller nya rutiner för fikabordet då :) Igår blev det en liten mugg vaniljyoughurt och kaffe.
Inte behöver man springa och hämta påtår stup i kvarten heller, då magsäcken rymmer så lite hos gästerna! Idel fördelar.

måndag 18 april 2011

Försökskanin

Idag fick jag ett brev från husläkaren, där han ville att jag skulle ta bort min blodtrycksmedicin och se hur det fungerade. Jag ska sen ta ett nytt blodtryck om en knapp månad och då får vi väl se om det håller sig stabilt eller om det har rusat i höjden igen.
Jag har faktiskt känt av "lågtrycket" nu på slutet. Det svartnar för ögonen om jag reser mig lite häftig  och häromdagen i tvättstugan fick jag sätta mig på golvet efter att mitt huvud "snurrade karusello" när jag skulle böja mig från den intressanta vyn in i tävvtrumman och hänga upp några tröjor på strecket. Not fun.